Speuren.

STC logo 2017

Het doel van speuren is dat de hond een persoon terugvindt. Dit kan bijvoorbeeld een kind zijn die in de wijk aan het spelen is en de weg naar huis niet meer kan vinden maar ook een dem

ente opa die verdwaald is. De moeilijkheidsgraad passen we aan de combinatie aan. Speuren is namelijk een echte teamsport. De honden weten wel hoe ze hun neus moeten

gebruiken, nu gaan we de mensen die aan de lange lijn leren kijken naar de hond. Wanneer zit de hond op het goede spoor en wanneer heeft de hond een verkeerde afslag genomen? Hoe kan je dit als begeleider goed begeleiden?

Waar.

Bij deze individuele cursus komt u op verschillende plekken. Zo gaan we speuren in het bos maar bij gevorderde combinaties ook in bewoond gebied. Een cursus die niet alleen sportief is voor hond en baas maar zeker heel goed is voor de band tussen baas en hond. Je moet namelijk heel goed leren kijken naar de lichaamstaal van de hond en door de vele gezellige meters die je maakt gaan jullie meer op elkaar ingespeeld raken.

Kan mijn hond dat ook?

Jazeker, alle honden kunnen hun neus gebruiken. Voor pups en oudere honden gaan we een aangepast spoor lopen. We kijken bij elke combinatie wat de mogelijkheden zijn en gaan vandaaruit verder. Omdat de lessen altijd individueel zijn kunnen we heel gemakkelijk op maat lesgeven en omdat de honden aan een lange lijn werken is speuren ook geschikt voor honden die bijvoorbeeld van de lijn weglopen bij de baas.