Traject assistentiehonden.

De hulpvragen van mensen die graag een assistentiehond willen zijn zo divers dat elk traject dat we aangaan individueel is opgebouwd. Sommige mensen willen graag beginnen met een pup en zo samen "ingroeien" en andere mensen hebben al een hond en willen bekijken of deze kan worden opgeleid tot assistentiehond. We vinden het belangrijk dat het een gezamenlijk traject is waarbij de hond een duidelijke plaats inneemt. Het hele traject duurt ongeveer anderhalf jaar.

Petsbehaviour leidt assistentiehonden op voor volwassen en jong volwassenen. Daarnaast testen we honden op gedrag om te beoordelen of de hond geschikt zou zijn als assistentiehond. Het traject bestaat uit theorie/praktijklessen op de hondenschool in Winterswijk in een groep en prive en thuis bij de eigenaar. Dit is per slot van rekening de plek waar de hond komt te werken. Je ziet ons dus niet alleen op het veld staan om te oefenen maar juist ook in de stad, op school, in het openbaar vervoer enz. Wij geven dus echt training aangepast aan de hulpvraag, het individu en de hond.  Natuurlijk houden wij het overzicht over de gehele opbouw. Dat wil zeggen dat we soms juist de situaties opzoeken die de hond of de eigenaar op dat moment nodig hebben.
Deze opbouw maakt dat je natuurlijk zelf ook aan de slag moet. Gelukkig sta je er niet alleen voor maar zijn er regelmatig contactmomenten. Ook als de opleiding is afgesloten blijven we betrokken.

Traject assistentiehonden